Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

9-vuotias eksyi maastoon viideksi tunniksi Muonion Särkitunturissa, rajavartiolaitoksen helikopteri löysi

Rajavartiolaitoksen helikopteri havaitsi tytön lähimaastossa, kun se oli tehnyt etsintöjä noin kymmenen minuutin ajan. Anni Reenpää / LEHTIKUVA

STT

9-vuotias tyttö eksyi maastoon Muonion Särkitunturissa Lapissa perjantaina iltapäivällä, kertoo poliisi. Tyttö oli lähtenyt omille teilleen ja eksynyt perheestään patikointiretkellä.

Poliisi sai hälytyksen vähän ennen kello kuutta illalla. Tässä vaiheessa perheenjäsenet olivat etsineet tyttöä omatoimisesti noin 1,5 tuntia.

Etsinnöissä oli mukana pelastuslaitos, rajavartiolaitoksen helikopteri ja poliisin koirapartioita. Myös vapaaehtoinen pelastuspalvelu ehdittiin hälyttää.

Rajavartiolaitoksen helikopteri havaitsi tytön lähimaastossa, kun se oli tehnyt etsintöjä noin kymmenen minuutin ajan. Helikopterin miehistö noukki tytön kyytiinsä ja toimitti tämän vanhempiensa luo. Tyttö ehti olla eksyksissä noin viisi tuntia ja oli löydettäessä hieman väsynyt ja kylmissään, mutta muuten hyvässä kunnossa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut