Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Floridassa yksi kuoli, kun lava-auto ajoi Pride-kulkueessa jalankulkijoiden päälle – poliisi tutkii, oliko teko tahallinen

Floridassa Yhdysvalloissa yksi ihminen kuoli ja yksi loukkaantui, kun lava-auto ajoi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueessa jalankulkijoiden päälle lähellä Fort Lauderdalen kaupunkia.

Lava-auto oli ilmeisesti kulkenut osana paraatia, kun se oli yllättäen kiihdyttänyt ja ajanut päin jalankulkijoita.

Poliisi selvittää, oliko kyseessä vahinko vai tahallinen isku. Kuljettaja on otettu kiinni kuulusteltavaksi.

Niin uhrit kuin kuljettajakin kuuluivat Fort Lauderdalen Gay Men's Chorus -nimiseen kuoroon. Kuoron puheenjohtaja Justin Knight ei siksi usko, että kyseessä olisi tahallinen hyökkäys vaan ennemminkin valitettava onnettomuus.

– Kuorojäsenemme ovat loukkaantuneiden joukossa, ja myös kuljettaja on osa kuoroperhettämme. Tietojeni mukaan tämä ei ollut HLBT-yhteisöä vastaan suunnattu isku, hän sanoi.

Demokraattipormestari väitti, että iskun kohteena olisi ollut demokraattien kongressiedustaja

Paraatiin osallistunut Fort Lauderdalen pormestari Dean Trantalis taas arvioi paikalliselle medialle heti iskun jälkeen, että teko oli tahallinen. Hän kutsui tekoa "terrori-iskuksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan" ja väitti, että lava-auto olisi yrittänyt ajaa kulkueessa myös paikalla olleen demokraattien kongressiedustajan Debbie Wasserman Schultzin päälle.

Kesäkuussa vietettävän Pride-kuukauden tavoite on vahvistaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksia.

Pride-kuukausi muistelee vuoden 1969 New Yorkin Stonewallin mellakoita, jotka alkoivat, kun poliisi teki säännöllisesti ratsioita seksuaalivähemmistöjen suosimaan yökerhoon New Yorkissa. Tästä alkaneet mielenosoitukset olivat käänteentekevä asia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen taistelussa ihmisoikeuksistaan.

--------------------

Korjattu klo 11.27: Korjattu uutisesta rekka lava-autoksi.