Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU:n Keski-Aasian erityisedustajaksi on nimitetty suomalainen Terhi Hakala

Suurlähettiläs Terhi Hakala on nimitetty EU:n Keski-Aasian erityisedustajaksi. / Kimmo Räisänen handout / Kimmo Räisänen / LEHTIKUVA

STT

Suurlähettiläs Terhi Hakala on nimitetty EU:n Keski-Aasian erityisedustajaksi. Hakala aloittaa uudessa tehtävässään heinäkuun alussa.

EU:n erityisedustajat ajavat EU:n yhteistyötä, linjauksia ja etuja tietyissä maissa tai maantieteellisillä alueilla. EU:lla on tällä hetkellä yhdeksän erityisedustajaa, jotka työskentelevät suoraan EU:n ulkopolitiikkaa johtavan Josep Borrellin alaisuudessa.

Ulkoministeriön tiedotteessa Hakala kertoo pitävänsä uudessa tehtävässään keskeisenä alueellisen yhteistyön ja vakauden vahvistamista. Keski-Aasian maita ovat Kazakstan, Kirgisia, Tadzhikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan.

Hakala toimii tällä hetkellä hybridiuhkien suurlähettiläänä ulkoministeriössä. Hän on aiemmin ollut esimerkiksi Genevessä Suomen pysyvänä edustajana YK:ssa sekä suurlähettiläänä Intiassa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut