Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvaltain laivastolta saadussa kuvassa näkyvät ensimmäiset Taleban- ja al-Qaida-vangit, jotka tuotiin Guantanamo Bayhin 11.1.2002. Kaksi näistä miehistä on edelleen Guantanamossa. Shane T. McCoy / US Navy / The New York Times

The New York Times -artikkeli: Ensimmäiset vangit vietiin Guantanamon vankileirille lähes 20 vuotta sitten – mitä heille on se jälkeen tapahtunut?

Carol Rosenberg

11. tammikuuta vuonna 2002 Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaat saattoivat kahtakymmentä oransseihin vaatteisiin pukeutunutta miestä ulos ilmavoimien kuljetuskoneesta syrjäisen Guantanamo Bayn lentokentällä. Miehet olivat ensimmäiset vangit terrorismin vastaisen sodan nimissä perustetussa pidätyskeskuksessa, ja Pentagon kutsui heitä ”pahimmista pahimmiksi”.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja