Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ostopäälliköt: Euroalueen talous lähtee huimaan kasvuun

Taloudellinen aktiviteetti on lisääntymässä euroalueella vauhdikkaammin kuin kertaakaan 15 vuoteen. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT–AFP

Taloudellinen aktiviteetti tehtailla ja palveluissa on lisääntymässä euroalueella vauhdikkaammin kuin kertaakaan 15 vuoteen, ilmenee talousdataa jalostavan IHS Markitin kokoamasta ostopäälliköiden indeksistä. Kesäkuun lukema 59,2 pistettä, kun toukokuussa lukema oli 57,1 pistettä.

Talouden ennakoidaan kasvavan, jos indeksin pisteluku on yli 50. Tarkasti seurattua ostopäälliköiden indeksiä pidetään yhtenä aikaisimmista indikaattoreista, joka ennakoi talouden tulevaa suuntaa.

IHS Markitin mukaan taustalla on rokotusten eteneminen ja euroalueen talouksien avautuminen. Huima nousu koronataantumasta on kuitenkin aiheuttamassa myös ongelmia.

Yhtiö arvioi, että nopea kasvu aiheuttaa painetta toimitusketjuihin. Yrityksillä on vaikeuksia vastata kysyntään, kun niillä on pulaa sekä työvoimasta että raaka-aineista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut