Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäjän koronatartunnat räjähdysmäisessä kasvussa, rokottaminen hidasta

Moskovan pormestarin mukaan tartuntojen kasvu on räjähdysmäistä. Kahden viikon aikana Moskovassa on rekisteröity yli 50 000 tartuntaa, korkein määrä pandemian aikana. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjän viranomaiset varoittivat keskiviikkona koronaviruksen deltavariantin räjähdysmäisestä leviämisestä maassa. Tilannetta pahentaa entisestään erittäin hitaasti mateleva rokotuskampanja.

– Viime viikolla koronaviruksesta johtuvaan tautiin kytköksissä oleva kuolleisuus nousi 21,3 prosenttia verrattuna aikaisempiin kuukausiin, sanoi Venäjän apulaispääministeri Tatjana Golikova. Golikovan mukaan tartuntojen määrä on noussut Venäjän kaikilla alueilla.

Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan tartuntojen kasvu on räjähdysmäistä. Sobjaninin mukaan kuluneiden kahden viikon aikana Moskovassa on rekisteröity yli 50 000 tartuntaa, mikä on korkein määrä koko pandemian aikana.

Koronapotilaita varten on varattu Moskovassa 20 000 sairaalapaikkaa, ja niistä yli puolet on jo käytössä.

Vaikka Venäjällä on annettu koronarokotuksia jo joulukuusta lähtien, vain runsaat 20 miljoonaa ihmistä Venäjän liki 146 miljoonasta asukkaasta on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut