Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poutaisimmasta juhannusviikonlopun säästä nautitaan Pohjanmaan rannikkoseudulla, lämpimintä on kaakossa

Suomeen on luvattu laajasti poutaa. Lauantaina sateita voi ilmaantua iltapäivällä etelässä ja idässä. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Viikonloppuna poutaisinta säätä on luvassa Pohjanmaan rannikkoseudulle, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen.

– Jos pitää auringosta, siellä on todennäköisesti selkein sää. Pohjoisvirtauksen vuoksi siellä on kuitenkin hieman viileämpää, pysytään noin 20 asteen tienoilla.

Lämpimintä on Kaakkois-Suomessa, jossa päästään hellerajalle 25–26 asteeseen.

Rajuilmoilta säästytään, sillä Suomeen on luvattu laajasti poutaa. Lauantaina sateita voi ilmaantua iltapäivällä etelässä ja idässä.

– Kuuroissa voi sataa paikoitellen rankastikin vettä, Parviainen toteaa.

Itä-Suomesta sadekuurot väistyvät lauantai-illan aikana Venäjän puolelle.

Etelä-Suomessa lämpötilat pysyvät 23–26 asteessa. Pohjoisessa on viileämpää, noin 15 astetta. Pohjoisessa sää poutaantuu perjantain sateiden jälkeen lauantaina päivällä.

Sunnuntaina säässä ei odoteta tapahtuvan suuria muutoksia. Etelä- ja Länsi-Suomeen kehittyy hidasliikkeisiä sade- ja ukkoskuuroja, joissa sateet voivat olla runsaita. Lappiin leviää laajempia sateita ja Keski-Lapissa sateet voivat olla jatkuvaluonteisia.

Lämpötilat pysyvät sunnuntaina suuressa osassa maata 20 asteen yläpuolella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut