Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Raaseporissa uimaan lähtenyt mies löytyi kuolleena - juhannuksen aikana vesillä on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä, paluuliikenteen odotetaan alkavan tänään puoliltapäivin

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Raaseporissa uimaan lähtenyt mies löytyi kuolleena - juhannuksen aikana vesillä on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä

Raaseporissa uimaan lähtenyt mies painui hukuksiin laiturin alle ja kuoli elvytysyrityksestä huolimatta, kertovat Twitterissä Länsi-Uudenmaan poliisi ja Merivartiosto.

Aiemmin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi, että pelastuslaitoksen sukeltaja löysi kuolleen ihmisen vedestä laiturin vierestä varhain sunnuntaina. Uhri löytyi lyhyen etsinnän jälkeen.

Juhannuksen aikana on kuollut vesillä ainakin kahdeksan ihmistä. Juhannusaattona hukkui neljä ihmistä ja juhannuspäivänä kolme.

Juhannuksen paluuliikenteen odotetaan alkavan tänään puoliltapäivin

Juhannuksen paluuliikenteen odotetaan alkavan kunnolla tänään puolenpäivän tienoilla. Sen uskotaan kestävän iltakahdeksaan, ehkä kymmeneenkin asti, kerrotaan Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Paluuliikenteen ruuhkahuippujen ajoittumisen arvellaan riippuvan paljon säätilanteesta. Yleensä huono sää aikaistaa paluuliikenteen alkamista.

Paluuliikenteen odotetaan olevan menoliikennettä hiljaisempaa, sillä monet aloittavat kesälomansa juhannuksena. Myös koronapandemia on muuttanut jonkin verran liikennemääriä.

Ruuhkaisimmat tieosuudet ovat valtatie 5 Mikkelistä Kuorttiin, valtatie 4 Heinolan seudulla ja valtatie 9 Jyväskylästä Oriveden kautta Tampereelle.

Maan etelä- ja itäosiin sade- ja ukkoskuuroja iltapäivällä, läntisissä maakunnissa viileämpää

Juhannussunnuntaina maan etelä- ja itäosissa tulee iltapäivään painottuvia sade- tai ukkoskuuroja, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila. Eniten kuuroja on odotettavissa Tampereelta itään, Järvi-Suomeen, Itä-Suomeen sekä Uudeltamaalta itään.

Lämpötila kohoaa verrattain korkealle sunnuntaina ja hellelukemia mitataan etelässä monin paikoin. Satakunnassa, Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa on aavistuksen viileämpää, mutta sielläkin monin paikoin päästään 20 asteen yläpuolelle.

Alkuviikolla on aurinkoista ja lämmintä. Puolessavälissä viikkoa tulee mahdollisesti pieni notkahdus, mutta loppuviikosta on taas aurinkoisempaa.

Kansantaudiksi noussut uniapnea kuormittaa erikoissairaanhoitoa - ruuhkia puretaan muokkaamalla hoitopolkuja

Uniapneaa kutsutaan uudeksi kansantaudiksi. Jopa 1,5 miljoonan suomalaisen on arvioitu sairastavan vähintään lievää uniapneaa, usein tietämättään. Potilasjonojen kasvun on pelätty pidentävän hoitojonoja ja aiheuttavan tiukennuksia hoidon kriteereihin.

Sairaanhoitopiireissä on vastattu potilasruuhkiin sujuvoittamalla hoitokäytäntöjä. Apuna ovat esimerkiksi uudet digitaaliset hoitopolut ja verkko-ohjaukset. Jonotusta lyhentää myös diagnoosien tekeminen perusterveydenhuollossa.

Miamissa romahtaneen kerrostalon raunioista löydetty viides kuolonuhri - toistasataa ihmistä edelleen kateissa

Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa romahtaneen kerrostalon raunioista on löydetty viides kuolonuhri. Miami-Daden piirikunnan pormestari kertoi uhrista lauantai-iltana paikallista aikaa.

Kerrostaloromahduksen jäljiltä on edelleen kateissa 156 ihmistä. Heidän joukossaan on ainakin parikymmentä ulkomaalaista, sekä Latinalaisen Amerikan maista että Kanadasta.

Tiedossa ei ole, kuinka paljon ihmisiä talossa oli sen romahtaessa.

Turma tapahtui Surfsiden kaupungissa Miami Beachin pohjoispuolella varhain torstaiaamuna paikallista aikaa. (Lähde: AFP)

Istanbulissa poliisi hajotti Pride-kulkueen voimakeinoin

Turkissa poliisi on ottanut kiinni Pride-kulkueessa marssineita ihmisiä. Marssijoiden mukaan poliisi otti lauantaina kiinni useita Istanbulin Taksim-aukiolle kokoontuneita ihmisiä.

Sateenkaarilippuja kantaneet ja iskulauseita huutaneet marssijat pääsivät kadulla olleen poliisisulun ohi, mutta sen jälkeen poliisi hajotti kulkueen voimakeinoin.

Vuonna 2014 Istanbulin Pride-kulkueeseen osallistui yli 100 000 ihmistä. Sen jälkeen Turkin viranomaiset ovat kieltäneet marssit vedoten turvallisuussyihin. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioita ajavat ryhmät syyttävät maan hallitusta vihakampanjoinnista niitä kohtaan. (Lähde: AFP)

Pariisissa Pride-kulkue siirrettiin keskustasta lähiöön, mukana noin 30 000 ihmistä

Pariisissa noin 30 000 ihmistä osallistui lauantaina vuosittaiselle Pride-marssille, joka nyt järjestettiin ensimmäistä kertaa yhdessä kaupungin työläislähiöistä.

Paikanvaihdosta pääkaupungin keskustasta muualle perusteltiin sillä, että näin marssi kuuluu entistä enemmän kaikille ihmisille.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavia Pride-marsseja on järjestetty viikon aikana eri puolilla maailmaa. Niiden vanavedessä huomiota on kiinnitetty Euroopan maiden erilaisiin suhtautumisiin seksuaalivähemmistöihin.

Torstaina useat EU-maiden johtajat kertoivat tuestaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille sen jälkeen, kun Unkarissa hyväksyttiin kiistelty, vähemmistöjä syrjivä laki. (Lähde: AFP)

Italia pudotti Itävallan jatkosta ja jatkaa EM-puolivälieriin

Italia on selviytynyt toisena maana jalkapallon miesten EM-kisojen puolivälieriin. Italia eteni kahdeksan parhaan joukkoon kukistamalla Lontoossa neljännesvälierässä jatkoajan jälkeen Itävallan 2–1.

Italian maalit laukoivat Federico Chiesa ja Matteo Pessina. Itävallan kavennuksen pukkasi Sasa Kalajdzic.

Italia on voittanut EM-turnauksessa kaikki neljä otteluaan. Se on voittanut 12 viime maaotteluaan peräkkäin ja pelannut 31 ottelua peräjälkeen ilman tappiota.

Aiemmin EM-puolivälieräpaikkansa varmisti Tanska.

Maailmanlistan ykkönen Belgia mittaa EM-pudotuspeleissä Euroopan mestari Portugalin

Jalkapallon miesten EM-lopputurnaus jatkuu tänään kahdella pudotuspeliottelulla. 16 joukkueen neljännesvälierissä kohtaavat Budapestissa kello 19 Hollanti ja Tshekki sekä Sevillassa kello 22 huippuottelussa Belgia ja Portugali.

Hollanti voitti C-alkulohkon kaikki kolme otteluaan. Tshekki oli D-lohkossa kolmas.

Samassa alkulohkossa Suomen kanssa pelannut maailmanlistan ykkönen Belgia voitti B-lohkon kolme peliään. Viiden vuoden takainen Euroopan mestari Portugali sijoittui F-lohkossa kolmanneksi.