Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ulkoministeri Haavisto osallistuu Isisin vastaisen koalition ministerikokoukseen

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) tapaa Roomassa muita koalitiomaiden ulkoministereitä sekä rauhanvälitystoimijoita. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) osallistuu tänään Roomassa järjestettävään äärijärjestö Isisin vastaisen koalition ministerikokoukseen. Kokousta isännöivät Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sekä Italian ulkoministeri Luigi Di Maio.

Tarkoitus on käsitellä Isisin vastaista toimintaa Irakissa ja Syyriassa sekä Afrikassa Sahelin alueella ja Mosambikissa.

– Isisin vastaisessa toiminnassa on edistytty Irakissa ja Syyriassa, mutta työtä on vielä tehtävänä. Terrorismin vastaisen toiminnan rinnalla tarvitaan kokonaisvaltaista tukea kestävien tulosten saavuttamiseksi, Haavisto sanoo ulkoministeriön tiedotteessa.

Suomi on ollut mukana kansainvälisessä Isisin vastaisessa koalitiossa vuodesta 2014 ja osallistuu sen puitteissa sotilaalliseen koulutustoimintaan Irakissa. Suomi on myös mukana EU:n siviilikriisinhallintaoperaatiossa ja Naton koulutusoperaatiossa Irakissa.

Haavisto tapaa Roomassa muita koalitiomaiden ulkoministereitä sekä rauhanvälitystoimijoita.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut