Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Evan kysely: Yhä useampi kannattaa nykyistä helpompaa työperäistä maahanmuuttoa

STT

Suomalaisista entistä suurempi osa arvioi, että maahan tarvitaan väestön ikääntymisen ja vähentymisen uhan vuoksi helpompaa työperäistä maahanmuuttoa. Asia käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) arvo- ja asennetutkimuksesta, jossa 48 prosenttia kannatti maahanmuuton helpottamista.

Asenteissa on tapahtunut 29 prosenttiyksikön muutos suopeampaan suuntaan sitten vuoden 1998.

Naiset suhtautuvat maahanmuuttoon miehiä myönteisemmin. Ikäryhmistä myönteisimmin maahanmuuttoon suhtautuvat 18–25-vuotiaat sekä yli 65-vuotiaat.

Tutkimuksen mukaan vihreiden, RKP:n ja vasemmistoliiton kannattajat suhtautuvat maahanmuuttoon pääosin myönteisesti, perussuomalaisten, Liike Nytin ja kristillisdemokraattien äänestäjät enimmäkseen kielteisesti. Keskustan, kokoomuksen ja SDP:n kannattajien maahanmuuttokannat osuvat näiden kantojen välimaastoon.

Tulokset perustuvat runsaan 2 000 ihmisen antamiin vastauksiin. Kysely tehtiin Taloustutkimuksen internet-paneelilla. Virhemarginaali on väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut