Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kreikan poliisi nappasi lähes vuoden pakoilleen uusnatsijohtajan

STT–AFP

Kreikan poliisi kertoo saaneensa kiinni lähes vuoden virkavaltaa pakoilleen uusnatsipuolue Kultaisen aamunkoiton varapuheenjohtajan. Christos Pappas otettiin kiinni kotoaan Ateenan Zografoun kaupunginosasta.

Pappas, 59, tuomittiin viime lokakuussa yli 13 vuoden vankeuteen muun muassa murhasta, rikollisryhmän johtamisesta ja laittomien aseiden hallussapidosta, mutta häntä ei saatu toimitettua vankilaan.

Pappas on viimeinen Kultaisen aamunkoiton johtaja, joka oli onnistunut välttelemään virkavaltaa. Myös muassa puolueen puheenjohtaja Nikos Michaloliakos on tuomittu yli 13 vuodeksi vankeuteen.

Kultainen aamunkoitto sai muukalaisvihaan ja talouskurin vastustamiseen keskittyneellä kampanjallaan 18 parlamenttipaikkaa vuoden 2012 parlamenttivaaleissa, jolloin talouskriisi oli Kreikassa syvimmillään. Viimeisimmissä parlamenttivaaleissa toissa vuonna puolue ei saanut yhtään ehdokasta läpi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut