Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uutissuomalainen: Antti Häkkänen torjuu Kirsi Pihan tulkinnat roolistaan

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen torjuu ex-kansanedustaja Kirsi Pihan tulkinnat roolistaan kokoomuksessa. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Nina Törnudd / STT

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen torjuu Uutissuomalaisessa Helsingin pormestariehdokkuudesta luopuneen ex-kansanedustaja Kirsi Pihan tulkinnat roolistaan kokoomuksessa.

– Täysin absurdeja väitteitä, joilla ei ole mitään totuuspohjaa. Hän on tahallaan tai tahattomasti tehnyt tulkintoja minusta ilman, että väitteet perustuisivat mihinkään, Häkkänen sanoo haastattelussa.

Piha julkaisi viikonloppuna pamfletin " Kenen kokoomus ", jossa hän käy läpi kokoomuksen tilannetta ja syitä, miksi hän luopui tavoittelemasta pormestarin paikkaa. Tekstissä Piha arvostelee puheenjohtaja Petteri Orpoa passiivisuudesta, mutta moittii erityisen tiukasti Häkkästä, jota hän pitää kokoomuksen sisälle syntyneen oikeistopopulistisen klikin johtohahmona.

– Kaikki, jotka minut tuntevat, tietävät, että en edusta mitään äärilaitaa. Sanoisin olevani maltillinen keskustaoikeistolainen, presidentti Sauli Niinistön linjalla oleva kokoomuslainen, Häkkänen vastaa.

Hän ihmettelee, mikä on Pihan motiivi mustamaalata häntä ja sanoo, ettei muista edes koskaan jutelleensa tämän kanssa.

– En tiedä, mitä hän tällaisella mutapainilla ja varjonyrkkeilyllä hakee. Jotain peliä hän pelaa.

Häkkänen torjuu myös Pihan väitteen, että hän ja Orpo olisivat tehneet sopimuksen puheenjohtajuudesta. Häkkänen olisi sen mukaan luvannut olla haastamatta Orpoa ja Orpo olisi vuorostaan luvannut tukea Häkkästä seuraajakseen. Häkkäsen mukaan tämä on "täyttä puppua".

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut