Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Husin infektioylilääkäri Ilta-Sanomille: Suurin osa Husin alueella sairaalaan joutuvista koronapotilaista on rokottamattomia

Husin ylilääkäri Asko Järvinen Helsingissä Meilahden sairaala-alueella 2. heinäkuuta 2020. OLIVIA RANTA / LEHTIKUVA

STT

Suurin osa Husin alueella sairaalahoitoon joutuvista koronapotilaista on rokottamattomia, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektioylilääkäri Asko Järvinen Ilta-Sanomille .

Maanantain yhdestätoista alueella sairaalahoidossa olevasta potilaasta seitsemän on rokottamattomia, hän kertoo. Kaksi potilaista on saanut yhden rokoteannoksen. Yksi potilas on saanut kaksi rokotetta, mutta hänellä on perustauti, joka Järvisen mukaan heikentää rokotteen tuomaa turvaa. Yhden potilaan osalta tiedot puuttuvat.

Hoidossa olevien potilaiden ikähaitari on Ilta-Sanomien mukaan 25 vuodesta vajaaseen 70 ikävuoteen.

THL:n maanantaisten tietojen mukaan koko maassa on koronan takia sairaalahoidossa 41 ihmistä, joista tehohoidossa yhdeksän. Husin alueella tehohoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin takia kuusi ihmistä.

Koronan aiheuttama sairaanhoidon kuormitus on vähentynyt merkittävästi vuodenvaihteen ja kevään tilanteesta. Vuodenvaihteessa ja huhtikuun alussa sairaalahoidossa oli koronan takia pahimmillaan noin 250 ihmistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut