Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Wärtsilä toimittaa uusiutuvaa energiantuotantoa tukevaa moottorivoimaa Yhdysvaltoihin ja Italiaan

Konepajateollisuuden pörssiyhtiö Wärtsilä toimittaa yli 150 megawatin voimalaitoksen Yhdysvaltoihin Nebraskaan. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Konepajateollisuuden pörssiyhtiö Wärtsilä toimittaa yli 150 megawatin voimalaitoksen Yhdysvaltoihin Nebraskaan. Laitos on määrä toimittaa Omaha Public Power District -sähköyhtiölle ensi vuoden jälkipuolella.

Wärtsilän toimittamien monipolttoainemoottoreiden on määrä tukea aurinko- tai tuulivoimaa, joiden tuotanto on riippuvainen säästä. Wärtsilä kertoo, että sen nopeasti käynnistyvät moottorit toimivat maakaasulla ja tarvittaessa kevyellä polttoöljyllä. Ne ovat myöhemmin muunnettavissa käyttämään hiilineutraaleja polttoaineita.

Viime viikon lopulla yhtiö ilmoitti toimittavansa Italiaan kuusi maakaasulla toimivaa voimalaitosta, joiden yhteenlaskettu energiatuotanto on 380 megawattia. Italiaan nousevien laitosten on määrä olla valmiina vuoden kuluttua.

Wärtsilä ei ilmoita saamiensa tilausten arvoa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut