Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Suomi jatkaa sisärajavalvontaa vielä kaksi viikkoa

Matkustaminen Suomeen ei helpotu vielä kahteen viikkoon, vaikka helpottamisen mahdollistava lainsäädäntö astuu voimaan maanantaina. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat tietoihinsa viitaten.

Lehden mukaan sisärajavalvontaa jatketaan maanantaina vielä kahdella viikolla, sillä sisärajavalvontaa koskevat nykyiset linjaukset ovat päättymässä sunnuntaina. Sisärajavalvonnan jatkuminen vahvistetaan HS:lle Rajavartiolaitokselta.

HS:n mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on perustellut pidennystä sillä, että kunnat ja sairaanhoitopiirit haluavat aikaa valmistautua uuden lainsäädännön mukaisiin terveystarkastuksiin. Seuraavien viikkojen rajakäytännöistä on tarkoitus kertoa HS:n mukaan torstaina.

Tiistaina kerrottiin presidentin vahvistaneen lain, jonka mukaan Suomeen saa tulla vapaasti matalan tautiriskin maista. Matalan tautiriskin maat määriteltiin erikseen valtioneuvoston asetuksella. Asetuksen mukaan Suomeen pääsee jatkossa ilman koronatodistuksia ja testejä maista, joissa on ollut alle 10 koronatapausta 100 000:ta asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana.

Laki ja hallituksen asetus tulevat voimaan maanantaina. Asetus on voimassa elokuun loppuun, laki puolestaan 15. lokakuuta asti.