Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Riikka Purra asettuu ehdolle perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi – ei aio lähteä kampanjoimaan tai "nuoleskelemaan eri suuntiin"

Purra asettuu ehdokkaaksi. Jussi Nukari / Lehtikuva
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Riikka Purra kertoo asettuvansa ehdolle perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.

– Tiedän mitä työ vaatii, ja kuinka paljon.

Purra kertoi tarkastelleensa asiaa "ällörealistisesti". Hän myös totesi, ettei lähde tekemään varsinaista kampanjaa tai "nuoleskelemaan eri suuntiin".

Purran tiedotustilaisuutta seurasi suorana muun muassa Yle.

Purra väläytteli tiedotustilaisuudessa myös valmiuttaan hallitustyöskentelyyn. Purra linjasi, ettei olisi valmis toimimaan hallituksessa, joka ei edistäisi tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Purra kertoi, ettei hänellä kuitenkaan ole suurta henkilökohtaista hinkua puheenjohtajaksi. Purran mukaan puheenjohtajan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu puolueen eheyden varmistaminen. Tämä on hänen mukaansa myös edellytys vaalimenestykselle.

Purran mukaan on kuitenkin ymmärryksen puutetta väittää, että perussuomalaisissa olisi voimakkaita jakolinjoja.

Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti kesäkuussa, ettei aio jatkaa perussuomalaisten johdossa.

Purran mukaan Halla-ahon ilmoitukseen ei liittynyt varsinaista yllätystä.

– Mutta pettymys se oli monille perussuomalaisille.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut