Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

SYL vaatii ikuisen opinto-oikeuden palauttamista

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) vaatii ikuisen opinto-oikeuden palauttamista takaisin yliopisto-opiskelijoille. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) vaatii ikuisen opinto-oikeuden palauttamista takaisin yliopisto-opiskelijoille. SYLin kannanotossa arvioidaan, että jos opiskelijoiden toimeentuloa ei olla valmiita parantamaan, opintojen suoritusaikojen pidentäminen on ainoa vaihtoehto opiskelijoiden tilanteen parantamiseksi.

Kannanoton mukaan vaatimukset opintojen nopeuttamisesta ovat johtaneet esimerkiksi vaihto-opiskelun vähenemiseen ja opiskelijoiden loppuunpalamiseen.

– Riittämättömän toimeentulon takia kymmenettuhannet opiskelijat käyvät töissä opintojensa ohessa. Kun opiskelijan varsinainen työpäivä opintojen parissa loppuu, häntä odottaa toinen työpäivä toimeentulonsa turvaamiseksi, SYLin kannanotossa kerrotaan.

Kannanoton mukaan jaottelu opiskeluajan ja työuran välillä on keinotekoinen ja perimmäinen syy siihen, miksi työssäkäynnin vuoksi venyvät opiskeluajat nähdään niin ongelmallisiksi.

Ennen vuoden 2005 lakimuutosta opinto-oikeus yliopistoissa oli käytännössä ikuinen. Lakimuutoksen jälkeen opinto-oikeus kandidaatin ja maisterin tutkintoon muutettiin seitsemänvuotiseksi. Yliopistojen tiedekunnat voivat myöntää hakijoille lisäaikaa opintojen loppuun saattamiseksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut