Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nippu myönteisiä tulosvaroituksia – Nokia etunenässä

Nokia kertoo odottavansa, että yhtiö nostaa taloudellista ohjeistustaan tälle vuodelle. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Kolme yhtiötä antoi tiistaina myönteisen tulosvaroituksen huhti-kesäkuun osavuosikatsausten kynnyksellä. Yhtiöt ovat Nokia, Vaisala ja Efecte .

Nokia kertoo odottavansa, että yhtiö nostaa taloudellista ohjeistustaan tälle vuodelle. Vaisalan mukaan kysyntä on ollut odotettua vahvempaa. Efecte ilmoittaa, että näkyvyys tulevaan on parantunut.

– Olemme hyötyneet siitä, että useiden liiketoimintayksiköidemme markkinat ovat kehittyneet vahvasti, sanoo Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark tiedotteessa.

Hänen mukaansa vuoden kahden ensimmäisen neljänneksen vahva tulos luo hyvän perustan koko vuodelle.

Mittauslaitevalmistaja Vaisala nostaa tämän vuoden liikevaihto- ja liiketulosennusteitaan, koska toisen vuosineljänneksen alustavat saadut tilaukset olivat vahvat.

It-yhtiö Efecte laajentaa puolestaan kannattavuudesta kertovan käyttökateprosentin haarukkaa perustuen hyvään ensimmäisen vuosipuoliskon kannattavuuteen.

Nokian osake nousi Helsingin pörssissä vaihdetuimmaksi osakkeeksi. Sen kurssi päätyi noin kahdeksan prosentin kasvuun, ja parhaimmillaan osaketta vaihdettiin päivän aikaan yli viiden euron hintaan. Vastaavissa hinnoissa osake on viimeksi ollut vuonna 2019 keväällä.

Myös Efecten kurssi kipusi kahdeksan prosenttia. Vaisala lukeutui sekin pörssipäivän raketteihin reilun kuuden prosentin kasvulla.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut