Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suosikkitubettaja Olli Litmanen pyytää anteeksi käytöstään Himos Juhannus -festivaaleilla – video tuomittiin liikuntarajoitteisia loukkaavaksi

Litmanen ujuttautui sisään festivaaleille tekeytymällä liikuntarajoitteiseksi. Sami Saarenpää
Eetu Kokkinen

Eetu Kokkinen

Suosittu tubettaja Olli Litmanen pahoittelee julkaisemallaan videolla käytöstään Himos Juhannus -festivaaleilla.

Litmanen julkaisi festivaaleilta videon, jossa neuvotaan miten festareille on mahdollista päästä sisälle ilmaiseksi hyödyntämällä apunaan pyörätuolia. Litmanen oli selvittänyt, että liikuntarajoitteinen ja tämän avustaja pääsevät sisään ilmaiseksi. Tubettaja tekeytyi liikuntarajoitteiseksi ostamalla itselleen pyörätuolin. Videolla ilmeni myös useita naisia alentavia kommentteja.

Tubettajan seuraajat tuomitsivat tempauksen liikuntarajoitteisia loukkaavana ja tempaus herätti runsaasti keskustelua myös sosiaalisessa mediassa.

Nyt Youtubeen lataamallaan "anteeksi" otsikoimallaan videolla Litmanen pahoittelee käytöstään.

– Video oli ihan silkkaa typeryyttä ja ajattelemattomuutta. Oon mennyt sokeeksi näyttökerroille, hän kirjoittaa videon yhteydessä.

– Olen pettynyt itseeni, hän toteaa videolla itkuisena ja pyytää anteeksi käytöstään.

– En myöskään halua olla mikään sovinistisika, hän nieleskelee viitaten videossa esiintyviin naisiin liittyviin kommentteihin.

Litmasen tempauksesta festivaaleilla kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Ilta-Sanomat uutisoi ensimmäisenä tubettajan anteeksipyynnöstä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut