Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU-valtiovarainministerit hyväksyivät ensimmäisen tukun elpymissuunnitelmia

STT–AFP

Ensimmäiset 12 EU-maiden elpymissuunnitelmaa hyväksyttiin virallisesti tiistaina EU-maiden valtiovarainministerien kokouksessa. Elpymissuunnitelmien avulla maat saavat käyttöönsä ensimmäisiä varoja EU:n 750 miljardin euron elpymispaketista.

Ensimmäisessä erässä hyväksyttyjen elpymissuunnitelmien joukossa oli muun muassa Ranskan, Italian, Espanjan, Kreikan, Saksan ja Tanskan suunnitelmat.

Suomen elpymissuunnitelman on arvioitu saavan hyväksynnän vasta alkusyksystä. Aikataulu ei kuitenkaan viivästytä elpymissuunnitelman toteuttamista Suomessa.

Unkarin elpymissuunnitelman ympärille on kiertynyt poliittisia huolia, sillä komissio ei ole antanut sille vielä hyväksymissuositusta korruptioon ja hallintoon liittyvien huolien vuoksi. Talouskomissaari Paolo Gentilonin mukaan ratkaisu on mahdollinen joissain viikoissa, mutta Unkarin on vastattava EU:n vaatimuksiin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut