Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Malta sallii sittenkin maahantulon muiltakin kuin täyden rokotesarjan saaneilta

Maltalla oli määrä tulla voimaan linjaus, joka olisi sallinnut vain täyden rokotesarjan saaneiden pääsyn maahan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Malta peruu linjauksensa, jonka mukaan se sallisi maahantulon vain kaksi koronarokoteannosta saaneilta ulkomaalaisilta, maan hallitus kertoo.

Maltalla oli määrä tulla tänään voimaan linjaus, joka olisi sallinut vain täyden rokotesarjan saaneiden pääsyn maahan. Nyt matkustus sallitaan kuitenkin esimerkiksi EU-maista, Britanniasta ja Yhdysvalloista. Matkustajien on kuitenkin jäätävä maahan saavuttuaan karanteeniin.

Maltan aiempi päätös sai kritiikkiä EU-komissiolta, koska linjaus olisi eronnut EU:n koronatodistuksen tavoitteesta helpottaa vapaata liikkumista EU:ssa koronapandemian aikana. EU:n koronatodistus kertoo, jos ihminen on sairastanut koronan, saanut rokotuksen tai negatiivisen testituloksen hiljattain.

Maltan koronatilanne on ollut varsin rauhallinen, ja maan väestöstä peräti noin 80 prosenttia on saanut täyden rokotesarjan.

Noin 0,5 miljoonan asukkaan saarella todettiin kuitenkin viime perjantaina lähes sata uutta tartuntaa, joista valtaosa on jäljitetty kouluihin. Kyseiset koulut on nyt suljettu ja satoja opiskelijoita asetettu karanteeniin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut