Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kurvinen laskisi äänestysikärajan 16 vuoteen

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistui Suomi Areenan tilaisuuteen. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) esittää äänestysikärajan laskemista 16 vuoteen. Kurvinen sanoi Suomi Areenan yhteydessä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa, että asia pitäisi kirjata seuraavaan hallitusohjelmaan.

– Kun katsoo kesäkuussa käytyjen kuntavaalien äänestysaktiivisuutta, niin ei voi päätyä muuhun lopputulokseen, kuin että jotain on tehtävä, Kurvinen sanoi Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton järjestämässä keskustelutilaisuudessa.

Kurvisen mielestä rajan pitäisi olla sama kaikissa vaaleissa, joskaan sitä ei ehditä toteuttaa ennen ensi vuoden maakuntavaaleja. Nyt on hänen mukaansa tehtävä kaikki mahdollinen, jotta nuoret kiinnostuisivat yhteiskunnallisista asioista.

– Toimiva demokratia tarvitsee sekä ehdokkaita että äänestäjiä. Vaikka vaalikelpoisuuden ikäraja pidetäänkin nykyisellään, auttaa äänestysikärajan lasku pitkällä juoksulla myös uusien ehdokkaiden mukaan saamiseen, Kurvinen perusteli.

Samalla ikärajan lasku auttaisi ehkäisemään nuorten syrjäytymistä ja eriarvoisuuden syventymistä, Kurvinen sanoi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut