Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HS: Niinistöön tyytyväisten määrä nousi 90 prosenttiin

Lukema on yksi parhaista Niinistön vuonna 2012 alkaneella presidenttikaudella. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Presidentti Sauli Niinistö saa suomalaisilta erittäin hyvän arvosanan Helsingin Sanomien kyselyssä . Lehden mukaan kaikkiaan 90 prosenttia vastanneista katsoo, että hän on suoriutunut tehtävissään joko erittäin tai melko hyvin.

Lukema on yksi parhaista Niinistön vuonna 2012 alkaneella presidenttikaudella. Erittäin tyytyväisten osuus nousi 52 prosenttiin vastaajista ja oli kaikkien aikojen korkein.

Huonon arvosanan Niinistölle antoi vain prosentti vastanneista ja kuusi prosenttia suhtautui häneen neutraalisti. Presidentin arvostus on suurinta eläkeläisten, eläkeikäisten ja vähiten koulutettujen joukossa.

Kannatus oli vahvaa koko puoluekentällä. Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajat olivat ainoat, joiden joukossa enemmistö ei antanut Niinistölle korkeinta mahdollista arvosanaa.

Kyselyn toteutti Kantar TNS , ja siihen haastateltiin kesä-heinäkuun vaihteessa yhteensä noin tuhatta ihmistä. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut