Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hartolan rivitalopalosta nostettu murhasyyte luetaan oikeudessa – palossa kuoli keski-ikäinen mies

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaa tänään oikeudenkäynti Hartolan maaliskuisesta rivitalopalosta, jossa kuoli yksi ihminen. Samuli Ikäheimo / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaa tänään oikeudenkäynti Hartolan maaliskuisesta rivitalopalosta, jossa kuoli yksi ihminen. Syyttäjä vaatii 28-vuotiaalle päijäthämäläiselle miehelle tuomiota murhasta ja tuhotyöstä.

Tulipalossa Opintiellä kuoli noin viisikymppinen mies. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta perjantaina 5. maaliskuuta iltapäivällä hieman neljän jälkeen.

28-vuotias mies otettiin kiinni läheltä palopaikkaa, ja hän ollut vangittuna maaliskuusta lähtien. Poliisi on aiemmin kertonut, että miehen epäillään sytyttäneen palon tahallaan. Poliisin mukaan epäilty ja uhri eivät ole sukua toisilleen.

Palossa tuhoutui rivitalon neljästä huoneistosta yksi, mutta muutkin asunnot kärsivät pahoja savu- ja vesivahinkoja. Pelastuslaitos kertoi pian palon jälkeen, että koko rivitalo menee purkuun.

Tapausta puidaan käräjäoikeudessa myös huomenna ja mahdollisesti vielä maanantaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut