Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Itä-Suomessa kuoli kolme uimaria perjantai-iltana, Länsi-Euroopan tulvien kuolonuhrien määrää lähentelee 130:tä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Itä-Suomessa kuoli kolme uimaria perjantai-iltana - Rantasalmella, Leppävirralla ja Sulkavalla kuolleet yli 70-vuotiaita

Savon alueella kuoli perjantai-iltana kaikkiaan kolme yli 70-vuotiasta uimaria, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisin tiedotteen mukaan kaikissa tapauksissa hätäkeskukseen ilmoituksen tehneet tai sivulliset olivat saaneet vedessä olleet rantaan. Heidät oli tästä huolimatta todettu menehtyneiksi.

Etelä-Savossa Rantasalmella kuoli 78-vuotias paikkakuntalainen mies. Niin ikään Etelä-Savossa sijaitsevalla Sulkavalla menehtyi 82-vuotias nainen. Pohjois-Savon maakunnan eteläosassa sijaitsevalla Leppäviralla puolestaan kuoli 84-vuotias keiteleläinen nainen.

Poliisi jatkaa kunkin asian selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.

Lemmikkien tahallisia myrkytyksiä pelätään, mutta niitä todennetaan harvoin

Moni koiranomistaja pelkää lemmikkikoiransa syöneen luonnossa jotain myrkytettyä tai muuten vaarallista.

Lasilla, myrkyllä tai muilla vaaroilla täytettyjen herkkujen jättäminen luontoon lemmikkien tai muiden eläinten löydettäväksi on Suomessa kuitenkin hyvin harvinaista, Eläinsuojeluyhdistyksestä kerrotaan.

Eläinlääkäriketju Evidensian päivystyksessä myrkytysepäilyjä tulee vastaan melko usein. Tavallisesti koira on hotkaissut ulkona jotakin ja omistaja pelästyy.

Varsinaisia todennettuja, tahallisia myrkytystapauksia tulee Evidensian päivystyksessä vastaan todella harvoin.

Enemmistö suomalaisista haluaa kuntien tehostavan toimintaansa sote-uudistuksen jälkeen - uusia tehtäviä kunnille ei kannateta ainakaan heti

Kuntien tulisi sote-uudistuksen myötä tehostaa toimintaa vastaamaan jäljelle jäävien tehtävien määrää eikä ainakaan heti ottaa uusia tehtäviä itselleen, katsoo enemmistö suomalaisista. Asia ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta.

Noin kuudesosa vastaajista on sitä mieltä, että poistuvien tehtävien sijalle voisi ottaa uusia.

Myös toiminnan tehostajat olisivat kuitenkin valmiita lisäämään kuntien tehtäviä jossain vaiheessa. Kaikista vastaajista vain viisi prosenttia ilmoittaa, että mitään tehtäviä ei missään oloissa pidä lisätä.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimukseen tehtiin yhteensä runsaat tuhat haastattelua.

Länsi-Euroopan tulvien kuolonuhrien määrää lähentelee 130:tä - tulvavedet mursivat padon Saksan länsiosassa

Länsi-Eurooppaa koettelevien tulvien ja rankkasateiden uhrimäärä lähentelee jo 130:tä, kertoo uutistoimisto AFP.

Pelkästään Saksassa kuolleita on AFP:n mukaan lähes 110, minkä lisäksi Belgiassa on kuollut ainakin 20 ihmistä.

Saksan länsiosassa on murtunut tulvien vuoksi pato Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa ja viranomaiset ovat aloittaneet evakuoinnit. Asiasta kertovat muun muassa saksalaislehdet Bild, Tagesspiel ja Focus sekä yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Ruhrjoen varrella olleen padon murruttua tulvavedet uhkaavat Wassenbergin kaupungissa sijaitsevaa Ophovenin kaupunginosaa ja pelastusviranomaiset ovat alkaneet evakuoida noin 700 asukasta, kertoo Kölnin alueen hallinto Twitterissä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden syyttää sosiaalisessa mediassa leviävien väärien koronatietojen tappavan ihmisiä

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin mukaan sosiaalisessa mediassa koronaviruksesta ja -rokotteista julkaistavat virheelliset tiedot johtavat kuolemiin. Lisäksi presidentti painotti viruksen leviävän erityisesti rokottamattomien keskuudessa.

Hallinto kokee, että erityisesti Facebook voisi tehdä enemmän virheellisen tiedon karsimiseksi alustaltaan.

Facebookin edustaja puolestaan arvioi AFP:lle, että yhtiö auttaa pelastamaan henkiä. Hänen mukaansa yli kaksi miljardia ihmistä on saanut alustalta oikeaa tietoa koronasta ja rokotteista. (Lähde: AFP)

Muslimien vuotuisen pyhiinvaelluksen Mekkaan määrä alkaa tänään

Muslimien vuotuisen pyhiinvaelluksen Hajjin on määrä alkaa tänään. Saudi-Arabian Mekkaan suuntautuva pyhiinvaellus kestää ensi viikkoon.

Koronaviruspandemian vuoksi pyhiinvaellus järjestetään rajoitetusti jo toisena vuotena peräkkäin.

Pyhiinvaellukselle voi osallistua noin 60 000 rokotettua ja perustervettä alle 65-vuotiasta Saudi-Arabiassa asuvaa, kertovat maan viranomaiset.

Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinto jaetaan tänään

Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinto Kultainen palmu jaetaan tänä iltana. Suomalaisittain jännitystä tarjoaa Cannesin pääkilpasarjassa kisaava Juho Kuosmasen ohjaama elokuva Hytti nro 6, joka on saanut kehuja myös kansainvälisiltä kriitikoilta.

Kultaisen palmun voittajan valitsee elokuva-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo, jota johtaa tänä vuonna yhdysvaltalaisohjaaja Spike Lee.

Kultainen palmu jaettiin viimeksi vuonna 2019. Tuolloin palkinnon voitti korealaisohjaaja Bong Joon-hon Parasite, joka voitti myös parhaan elokuvan Oscar-palkinnon.