Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ohjaajalegenda Spike Lee ja presidentti Sauli Niinistö heittivät "värikästä tarinaa" elokuvista – katso kuva

Presidentti Niinistö rupatteli elokuvista yhdysvaltalaisohjaaja Spike Leen kanssa. Arkistokuva. Marko Kauko
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Muun muassa elokuvista Do the Right Thing (1989), Malcolm X (1992) ja 25th Hour (2002) muistettu elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Spike Lee vierailee parhaillaan Suomessa.

Presidentti Sauli Niinistön Twitter-julkaisusta käy ilmi, että Lee on kutsuttu tasavallan presidentin virka-asunnolle Mäntyniemeen. Seurueeseen kuuluu myös Leen elokuvissa BlacKkKlansman (2018) ja Da 5 Bloods (2020) näytellyt Jasper Pääkkönen.

– Värikästä tarinaa elokuvista ohjaaja Spike Leen ja näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa eilen Mäntyniemessä, Niinistö kirjoittaa julkaisussa.

Twitterissä julkaistussa valokuvassa näkyvät pöydän ääressä nauravat Lee ja Niinistö. Pääkkönen on kuvassa selin.

Niinistö ja Lee kohtasivat jo pari vuotta aiemmin, kun kaksikko törmäsi samalla lennolla molempien matkatessa New Yorkiin. Tapaamisesta julkaistiin kuva tasavallan presidentin kanslian Twitter-tilillä.

Presidentti ja ohjaaja olivat keskustelleet muun muassa Jasper Pääkkösestä ja saunomisesta. Niinistö ei ollut tuolloin vielä nähnyt Leen tuoretta BlacKkKlansman-elokuvaa, Ilta-Sanomat kertoo.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut