Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudet emojiehdokkaat ovat tässä – mukana raskaana oleva mies, sukupuolineutraalit vaihtoehdot, liukumäki ja diskopallo

Emojipedia-sivusto on julkaissut ehdokkaat uusiksi virallisiksi emojeiksi. Uudet emojit on tarkoitus saada käyttöön loppuvuodesta.

Syyskuun 14. päivä julkaistaan lopullinen versio Unicode 14.0 -merkkijärjestelmästä sekä Emoji 14.0 -versio. Valinnat uusista emojeista tekee kansainvälistä Unicode-merkistöstandardia ylläpitävä Unicode Consortium -ryhmä.

Ehdokkaiden joukosta löytyvät muun muassa emojit raskaana olevasta miehestä ja raskaana olevasta henkilöstä. Emojien tarkoitus on huomioida, että raskaus on mahdollista myös joillekin transmiehille ja muunsukupuolisille ihmisille.

Lisäksi emojivalikoimaan on tarkoitus lisätä sukupuolineutraali vaihtoehto lähes kaikille sellaisille emojeille, joista on tällä hetkellä vain mies- tai naisversiot.

Muita uusia emojiehdokkaita ovat esimerkiksi diskopallo, liukumäki ja pelastusrengas. Tulokkaisiin lukeutuu myös koralliemoji, jota voidaan Emojipedian mukaan käyttää ilmastonmuutoskeskusteluissa.

Emojipedian julkaisemat kuvat ovat vasta varhaisia versioita siitä, miltä uudet emojit tulevat näyttämään.

Emojipedian mukaan aiempina vuosina valtaosa emojiehdokkaista on päätynyt julkaistaviksi asti.