Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uudet emojiehdokkaat ovat tässä – mukana raskaana oleva mies, sukupuolineutraalit vaihtoehdot, liukumäki ja diskopallo

Sähköisessä viestinnässä käytetyt emojit monipuolistuvat jälleen tänä vuonna. Katja Juurikko
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Emojipedia-sivusto on julkaissut ehdokkaat uusiksi virallisiksi emojeiksi. Uudet emojit on tarkoitus saada käyttöön loppuvuodesta.

Syyskuun 14. päivä julkaistaan lopullinen versio Unicode 14.0 -merkkijärjestelmästä sekä Emoji 14.0 -versio. Valinnat uusista emojeista tekee kansainvälistä Unicode-merkistöstandardia ylläpitävä Unicode Consortium -ryhmä.

Ehdokkaiden joukosta löytyvät muun muassa emojit raskaana olevasta miehestä ja raskaana olevasta henkilöstä. Emojien tarkoitus on huomioida, että raskaus on mahdollista myös joillekin transmiehille ja muunsukupuolisille ihmisille.

Lisäksi emojivalikoimaan on tarkoitus lisätä sukupuolineutraali vaihtoehto lähes kaikille sellaisille emojeille, joista on tällä hetkellä vain mies- tai naisversiot.

Muita uusia emojiehdokkaita ovat esimerkiksi diskopallo, liukumäki ja pelastusrengas. Tulokkaisiin lukeutuu myös koralliemoji, jota voidaan Emojipedian mukaan käyttää ilmastonmuutoskeskusteluissa.

Emojipedian julkaisemat kuvat ovat vasta varhaisia versioita siitä, miltä uudet emojit tulevat näyttämään.

Emojipedian mukaan aiempina vuosina valtaosa emojiehdokkaista on päätynyt julkaistaviksi asti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut