Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etiopiassa Tigrayn naapuriosavaltion taisteluissa on kuollut ainakin 20 siviiliä, kertoo viranomainen

Etiopiassa Afarin osavaltiossa ainakin 20 siviiliä on kuollut ja kymmeniätuhansia joutunut jättämään kotinsa kapinallisten ja hallitusta tukevien joukkojen taisteluiden takia, kertoo alueen katastrofiviranomaisten edustaja. Kapinallisten edustajat ovat tosin sanoneet, etteivät taistelijat ole surmanneet siviilejä.

Afar sijaitsee sotimisen runteleman Tigrayn osavaltion naapurissa.

Afarin taistelut ovat osoitus siitä, että yli puoli vuotta kestänyt konflikti voi levitä Tigraysta muualle maahan. Tigrayssa tuhansia on kuollut ja satojatuhansia ihmisiä on YK:n mukaan nälänhädän partaalla.

Tigrayn alueella on sodittu viime marraskuusta lähtien, jolloin Etiopian pääministeri Abiy Ahmed lähetti sinne joukkoja syrjäyttääkseen aluejohdon.

Afarissa meneillään olevat taistelut ovat haitanneet avun toimittamista Tigrayn alueelle. Esimerkiksi Maailman ruokaohjelman (WFP) saattue joutui hyökkäyksen kohteeksi viime viikonloppuna, minkä seurauksena järjestö päätti keskeyttää kuljetukset alueen pääkaupungista Semerasta. Semeran kautta kulkeva reitti on ollut avustustoimituksille tärkeä, sillä viime kuun lopulla kaksi muiden kuljetusreittien varrella olevaa siltaa tuhottiin.

Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa kymmenettuhannet ihmiset kokoontuivat torstaina osoittamaan tukeaan armeijalle pormestarin kanslian järjestämässä tapahtumassa.