Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Etiopiassa Tigrayn naapuriosavaltion taisteluissa on kuollut ainakin 20 siviiliä, kertoo viranomainen

Etiopiassa Afarin osavaltiossa meneillään olevat taistelut ovat haitanneet ruoka-avun toimittamista Tigrayn alueelle. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Etiopiassa Afarin osavaltiossa ainakin 20 siviiliä on kuollut ja kymmeniätuhansia joutunut jättämään kotinsa kapinallisten ja hallitusta tukevien joukkojen taisteluiden takia, kertoo alueen katastrofiviranomaisten edustaja. Kapinallisten edustajat ovat tosin sanoneet, etteivät taistelijat ole surmanneet siviilejä.

Afar sijaitsee sotimisen runteleman Tigrayn osavaltion naapurissa.

Afarin taistelut ovat osoitus siitä, että yli puoli vuotta kestänyt konflikti voi levitä Tigraysta muualle maahan. Tigrayssa tuhansia on kuollut ja satojatuhansia ihmisiä on YK:n mukaan nälänhädän partaalla.

Tigrayn alueella on sodittu viime marraskuusta lähtien, jolloin Etiopian pääministeri Abiy Ahmed lähetti sinne joukkoja syrjäyttääkseen aluejohdon.

Afarissa meneillään olevat taistelut ovat haitanneet avun toimittamista Tigrayn alueelle. Esimerkiksi Maailman ruokaohjelman (WFP) saattue joutui hyökkäyksen kohteeksi viime viikonloppuna, minkä seurauksena järjestö päätti keskeyttää kuljetukset alueen pääkaupungista Semerasta. Semeran kautta kulkeva reitti on ollut avustustoimituksille tärkeä, sillä viime kuun lopulla kaksi muiden kuljetusreittien varrella olevaa siltaa tuhottiin.

Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa kymmenettuhannet ihmiset kokoontuivat torstaina osoittamaan tukeaan armeijalle pormestarin kanslian järjestämässä tapahtumassa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut