Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Euroopan lääkevirasto hyväksyi Modernan koronarokotteen 12–17-vuotiaille

Modernan rokote on toinen koronarokote, jonka Euroopan lääkevirasto on tähän mennessä hyväksynyt annettavaksi murrosikäisille. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan lääkevirasto (EMA) on hyväksynyt Modernan koronavirusrokotteen käytön 12–17-vuotiaille nuorille. Modernan rokote on toinen koronarokote, jonka Euroopan lääkevirasto on tähän mennessä hyväksynyt annettavaksi murrosikäisille.

EMA totesi, että Modernan spikevax-rokotetta käytetään 12–17-vuotiailla samalla tavalla kuin 18-vuotiailla ja sitä vanhemmilla. Nyt hyväksynnän saanut rokote annetaan kahtena injektiona neljän viikon välein, lääkevirasto lisäsi.

EMA valvoo lääkevalmisteita EU:ssa ja Euroopan talousalueella Etassa.

BBC: Deltavariantin takia sairaalaan myös täysin rokotettuja

Koronaviruksen deltavariantti voi lisätä koronaan sairastumisen riskiä myös niillä, jotka ovat sairastaneet koronataudin jo aiemmin. Asiasta kertoi BBC:n mukaan Englannin kansanterveyslaitos Public Health England.

Kansanterveyslaitos niin ikään varoitti, että deltavariantin vuoksi sairaalahoitoon joutuneista osa on henkilöitä, jotka ovat olleet täysin rokotettuja koronaa vastaan.

Englannin tuoreiden tilastojen mukaan noin 23 prosenttia lähes 3 700 ihmisestä, jotka tarvitsivat lääketieteellistä hoitoa deltavariantin takia, oli täysin rokotettuja. Noin 58 prosenttia sairaalaan deltaviruksen takia joutuneista oli rokottamattomia.

Lähes tuhat yli 83 000 uudesta koronatapauksesta löydettiin ihmisiltä, ​​jotka todennäköisesti saivat toisen tartunnan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut