Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tokiolainen Kurumi Mochizuki, 13, on jalkapallojoukkueensa ainoa tyttö. Häneen ja moneen muuhun tyttöurheilijaan suhtaudutaan Japanissa ennakkoluuloisesti. Noriko Hayashi / The New York Times

The New York Times -artikkeli: Japanissa ollaan vielä kaukana sukupuolten tasa-arvosta urheiluharrastuksissa – Kurumia, 13, kohdellaan jalkapallojoukkueessaan eri tavalla kuin poikia

Yhteiskunnan jäykät sukupuoliroolit ovat yhä japanilaisten naisurheilijoiden suurin este. Tokion olympialaiset tuo toivoa tyttöurheilijoille, sillä kotikisat on naisille tärkeä näytön paikka.

Motoko Rich, Hikari Hida

Kurumi Mochizuki on taitava jalkapalloilija. Hän osaa vierittää pallon lapaluidensa välistä päänsä päälle ja pompotella sitä helposti jalkansa päällä kymmeniä kertoja.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja