Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niin kansalaiset kuin poliitikot näyttävät vihreää valoa koronapassille, MTV Uutisten mukaan passi saa kannatusta yli puoluerajojen

Koronapassin kannatus kasvaa niin kansalaisten kuin poliitikoidenkin keskuudessa.

MTV uutiset kertoi keskiviikkona, että koronapassi saa hyvin laajaa kannatusta eduskunnassa yli puoluerajojen. MTV Uutiset kysyi kaikkien puolueiden puheenjohtajilta tai heidän sijaisiltaan kantaa koronapassikysymykseen. Käytännössä kaikki olivat koronapassille vahvasti myönteisiä tai kannattivat sitä vähintäänkin varauksin.

MTV ei saanut vastausta perussuomalaisilta, mutta puolueen varapuheenjohtaja Riikka Purra on kertonut Ilta-Sanomille , ettei kannata mallia, jossa rokotteen ottaneilla olisi erityisoikeuksia rokottamattomiin nähden.

Puolueet näkevät, että koronapassin voisi ottaa käyttöön yksityisellä sektorilla, kuten ravintoloissa tai tapahtumissa. Sen sijaan julkisissa tai välttämättömissä palveluissa passin käyttö ei saa kannatusta.

Myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK kertoi keskiviikkona, että Taloustutkimuksella teetetyn kyselyn mukaan 63 prosenttia suomalaisista kannattaa koronapassin käyttöönottoa Suomessa.

Lähes joka neljännen eli 23 prosentin mielestä koronapassia ei tulisi ottaa käyttöön. Lisäksi 14 prosenttia kyselyyn vastanneista ei osannut sanoa kantaansa asiaan.

Koronapassi on virallinen todiste saaduista koronarokotuksista, tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista.

Esimerkiksi Tanskassa passi on jo pitkään ollut käytössä isoissa yleisötilaisuuksissa. Myös Ranskassa se on otettu käyttöön.

Valtaosa aikoo ottaa tai on jo ottanut rokotteen

EK:n teettämässä kyselyssä selvitettiin myös, kuinka moni on ottanut tai aikoo ottaa rokotteen. 86 prosenttia vastaajista kertoi saaneensa jo vähintään ensimmäisen rokotteen ja kuusi prosenttia aikoi sen vielä ottaa. Kuusi prosenttia vastaajista kertoi, ettei aio ottaa rokotetta. Kaksi prosenttia oli asiasta epävarma.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 100 ihmistä heinäkuun alussa. Vastaajat koottiin 15–79-vuotiaiden suomalaisten joukosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi keskiviikkona, että koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 3,63 miljoonaa ihmistä eli 65,3 prosenttia Suomen väestöstä. Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 32,2 prosenttia Suomen väestöstä, mikä tarkoittaa lähes 1,79:ää miljoonaa ihmistä.