Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

ZZ Topin basisti ja laulaja Dusty Hill on kuollut

72-vuotiaan Hillin (kuvassa vasemmalla) kuolemasta ilmoittivat lausunnossaan yhtyeen kaksi muuta jäsentä, kitaristi ja laulaja Billy Gibbons (kuvassa oikealla) sekä rumpali Frank Beard. AFP / LEHTIKUVA

STT

Rockin konkariyhtyeen ZZ Topin basisti ja solisti Dusty Hill on kuollut. 72-vuotiaan Hillin kuolemasta ilmoittivat lausunnossaan ZZ Topin kotisivulla yhtyeen kaksi muuta jäsentä, kitaristi ja laulaja Billy Gibbons sekä rumpali Frank Beard.

Lausunnon mukaan Hill kuoli nukkuessaan kotonaan Yhdysvaltain Texasin Houstonissa.

– Me ja valtava määrä ZZ Top -faneja ympäri maailmaa kaipaamme vakaata läsnäoloasi, hyvää luonnettasi ja kestävää sitoutumistasi tarjoamaan monumentaalisen pohjan "Topille", Hillin yhtyekumppanit kirjoittivat.

Vuonna 1969 Texasissa perustetun ZZ Topin kokoonpano on pysynyt alusta asti samana. Yhtyeen boogietyylinen, bluespitoinen rock toi heidät tunnetuiksi esimerkiksi hitin Tush myötä.

Läpimurtonsa yhtye teki vuonna 1983 albumilla Eliminator. Tuolla levyllä se yhdisti bluesrockiinsa syntetisaattoreita ja rumpukoneita.

ZZ Top on myynyt noin 50 miljoonaa albumia, niistä noin puolet kotimaassaan. Bändi oli myös rockvideoiden pioneereja.

ZZ Top on esiintynyt useaan kertaan Suomessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut