Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokmanni nosti voittoa, liikevaihtoa ja tulosohjeistusta

Vähittäiskauppaketju Tokmanni paransi keväällä sekä liikevaihdon että liikevoiton lukemia.

Ketjun liikevaihto jatkoi kasvuaan ja kohosi vuoden takaiseen verrattuna viidellä prosentilla runsaaseen 300 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen liikevoitto oli toisella neljänneksellä 32,3 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana se oli 30,6 miljoonaa.

Puolivuosikatsauksessaan yhtiö nosti aikaisempaa tulosohjeistusta. Se odottaa vertailukelpoisen liikevoiton paranevan 105–115 miljoonaan euroon, kun aiemmin sen odotettiin olevan edellisvuoden tasolla 100 miljoonassa.

Myös liikevaihdon odotetaan kasvavan, kun sille aiemmin ennustettiin lievää kasvua.

Päivän osakemarkkinoille nämä luvut eivät silti riittäneet. Yhtiön kurssi lähti Helsingin pörssissä laskuun heti avautumisen jälkeen. Puolenpäivän lähestyessä kurssi oli ehtinyt jo yli neljän prosentin laskuun, jolloin se kuului suurimpien putoajien listalle.

Satoja uusia työntekijöitä vuodessa

Koronapandemian keskellä hyvää tulosta tehneen yhtiön toimitusjohtajan Mika Rautiaisen mukaan asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut normaalimpaan suuntaan. Asiakaskäynnit myymälöissä kasvoivat.

– Erityisen hyvin myynti kehittyi puutarhan, kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä pukeutumisen tuotteissa, Rautiainen kertoi tiedotteessa.

Myynnin kehitystä tuki yhtiön mukaan tuotteiden edellisvuotta selkeästi parempi saatavuus myymälöissä.

Myös verkkokaupan myynti nousi edelleen puolella. Silti sen osuus liikevaihdosta oli edelleen vain kaksi prosenttia.

Tokmannin tavoitteena on, että sillä on Suomessa vähintään 220 myymälää vuoden 2025 loppuun mennessä, kun niitä oli kesäkuun lopussa 191 kappaletta.

Kesäkuussa Tokmanni kertoi ostaneensa TEX -kauppaketjun myymälät Torniosta ja Kemistä. Ne siirtyvät Tokmannin haltuun elokuun alussa ja uudistetaan Tokmanneiksi kuluvan vuoden aikana. Tornion myymälästä on tulossa ketjun suurin.

Yhtiöllä oli kauden lopussa 4 700 työntekijää, mikä oli 500 enemmän kuin vuotta aiemmin ja 700 enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana.