Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Päivittäiset tartuntaluvut lähellä kevään ennätyslukemia

Anniina Korpela / STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi perjantaina 748 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa. Viime päivinä raportoidut tartuntaluvut ovat suurimpia Suomessa raportoituja päivittäisiä tartuntamääriä koko pandemian ajalta. Nykyistä korkeampia tartuntalukuja on raportoitu vain kolmannen korona-aallon huipulla maaliskuussa, jolloin THL raportoi enimmillään yli 800 tartunnasta päivässä.

Uusien koronatapausten määrä on kasvussa jo viidettä viikkoa. Kaksi viikkoa sitten THL raportoi päivittäin noin 300–400 uudesta tartunnasta. Alimmillaan tartunnat olivat kesäkuun puolivälissä, jolloin THL kertoi alimmillaan alle 30 tartunnasta päivässä.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 106 008.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noin 106, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 57. THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on 183. Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän mukaan Hus on leviämisvaiheen kynnyksellä.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 66 prosenttia Suomen väestöstä, THL kertoo. Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt vajaat 34 prosenttia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut