Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Välimereltä pelastettiin viikonloppuna yli 700 siirtolaista

Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Välimerellä on kuollut yli 1 100 siirtolaista. Kuvassa avustusjärjestön pelastusliivejä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Välimerellä pelastusalukset ovat viikonlopun aikana pelastaneet yli 700 siirtolaista. Asiasta kertoi siirtolaisia auttava järjestö SOS Mediterranee.

Järjestön mukaan sen alus Ocean Viking oli tehnyt viikonloppuna kuusi erillistä pelastusoperaatiota. Suurin osa Eurooppaan pyrkivistä pelastettiin Libyan ja Maltan rannikkojen edustalta.

Ocean Viking oli pyydetty myös apuun ResQship- ja Sea Watch -järjestöjen pelastusalusten operaatioon, jossa autettiin 400:aa merihädässä olevaa.

Järjestö kertoo, että pelkästään Ocean Viking -aluksella oli yli 550 ihmistä viikonlopun tehtävien jäljiltä. Järjestö ei ole vielä ratkaissut, mihin satamaan siirtolaiset jätetään.

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n mukaan keskinen Välimeri, jolla sijaitsevat Libya, Italia ja Malta, on vaarallisin kohta ylittää Välimeri. Libya on yksi pääreiteistä Välimeren ylittämiselle.

Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Välimerellä on kuollut yli 1 100 siirtolaista.

Moni kansainvälinen taho on ilmaissut, että Euroopan unionin olisi parannettava siirtolaisuusjärjestelmäänsä. Nykyisin vastuu Välimerta ylittävistä Eurooppaan pyrkivistä jää usein Välimeren maille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut