Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Veronpalautuksia tänään kahdelle miljoonalle henkilölle, Media: Valko-Venäjältä pakenevia tukevan kansalaisjärjestön johtaja kadonnut Ukrainassa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Veronpalautuksia tänään kahdelle miljoonalle henkilölle

Tänään maksetaan veronpalautuksia kahdelle miljoonalle ihmiselle yhteensä noin 990 miljoonaa euroa, kertoo Verohallinto.

Ensimmäiset veronpalautukset maksettiin jo heinäkuussa, jolloin noin 150 000 sai palautuksia.

Verohallinto muistuttaa, että palautukset eivät tule kaikkien tilille heti aamusta, mutta palautukset maksetaan tämän päivän aikana.

Veronpalautus on myös voinut siirtyä myöhemmäksi, jos esitäytettyä veroilmoitusta on täydennetty tai jos Verohallinto on saanut muualta verotukseen vaikuttavia tietoja.

Media: Valko-Venäjältä pakenevia tukevan kansalaisjärjestön johtaja kadonnut Ukrainassa

Valko-Venäjältä muuttaneita Ukrainan Kiovassa tukevan kansalaisjärjestön johtaja Vitali Shishov on kadonnut aamulenkillä ollessaan, kertoo muun muassa BBC.

Järjestön mukaan poliisi on tutkinut alueen, jossa Shishov tavallisesti lenkkeilee, mutta kadonneesta ei ole löytynyt jälkeäkään. Valkovenäläinen toimittaja Tadeusz Giczan kertoo Twitterissä kadonneen ystävien kertoneen, että Shishovia oli seurattu viime aikoina.

Monet valkovenäläiset ovat paenneet maastaan sen jälkeen, kun maan hallinto ryhtyi viime vuonna väkivaltaan mielenosoittajia kohtaan vilpillisinä pidettyjen presidentinvaalien jälkeen.

Yhdysvalloissa 70 prosenttia aikuisista saanut vähintään yhden rokoteannoksen - tavoitteesta myöhästyttiin kuukaudella

Yhdysvalloissa 70 prosenttia aikuisista on nyt saanut vähintään yhden rokoteannoksen koronavirusta vastaan, kertovat maan terveysviranomaiset. Rajapyykki oli alun perin haluttu ylittää jo maan itsenäisyyspäivään 4. heinäkuuta mennessä, mutta tästä myöhästyttiin liki kuukaudella.

Aikuisista hieman yli 60 prosenttia ja koko väestöstä noin puolet on täysin rokotettuja. Rokotustahti on hidastunut erityisesti maan konservatiivisilla vyöhykkeillä sekä muun muassa nuorten parissa.

Samaan aikaan maassa riehuu koronaviruksen entistä tarttuvampi deltamuunnos. Uusia tartuntoja todetaan päivittäin yli 60 000, ja luku on kasvamassa nopeasti. (Lähde: AFP)

Afganistanissa taistelut keskeisistä kaupungeista jatkuvat - Talebanin pelätään valtaavan ensimmäistä kertaa maakunnan pääkaupungin sitten vuoden 2016

Afganistanissa kiivaat taistelut maan keskushallituksen joukkojen ja Taleban-ääriliikkeen välillä jatkuvat, ja panoksena ovat useiden maakuntien pääkaupunkien kohtalot. Huolta herättää erityisesti kiivaan hyökkäyksen kohteena oleva Helmandin maakunnan pääkaupunki Lashkar Gah.

Jos keskushallinto menettää kaupungin, olisi kyseessä ensimmäinen Talebanin valtaama maakunnan pääkaupunki Afganistanissa sitten vuoden 2016, kertoo BBC. Hyökkäysten kohteena ovat lisäksi Herat sekä Afganistanin toiseksi suurin kaupunki Kandahar.

Yhdysvallat ja Britannia ovat syyttäneet Talebania siviilien surmista ja sotarikoksista ääriliikkeen valtaamassa Spin Boldakin kaupungissa Pakistanin vastaisella rajalla. (Lähde: AFP)

Iranin uusi äärikonservatiivipresidentti astuu virkaansa

Iranin uusi presidentti Ebrahim Raisi astuu tänään virkaansa.

60-vuotias äärikonservatiivinen Raisi korvaa virassa maltillisen Hasan Ruhanin.

Raisi voitti kesäkuun presidentinvaalit odotetusti sen jälkeen, kun kaikki varteenotettavat vastustajat oli suljettu pois vaaleista.

Uuden presidentin haasteita ovat ainakin maan talousongelmien ratkaisu ja Yhdysvaltojen asettamista pakotteista eroon pääsy.

Tiistain virkaanastujaisseremoniaa johtaa Iranin uskonnollinen johtaja Ali Khamenei. Presidentinvalansa Raisi vannoo parlamentin edessä torstaina. (Lähde: AFP)

Savolainen eteni 97-kiloisten pronssiotteluun Tokiossa

Suomalainen Arvi Savolainen on edennyt kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten pronssiotteluun Tokion olympialaisissa. Savolainen päihitti Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovin keräilyerissä varhain tiistaina Suomen aikaa pistein 4–1.

Voitto kirgisialaista vastaan vie Savolaisen ottelemaan pronssista iltapäivällä kello 13:30 Suomen aikaa. Savolainen kohtaa Iranin Mohammadhadi Saravin.

Sammelvuon suojatit varmistivat paikkansa Tokion mitalipeleissä

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän olympiakomitean joukkue on edennyt välieriin Tokion olympialaisten miesten lentopalloturnauksessa. Sammelvuon suojatit kukistivat puolivälierässään Kanadan erin 3–0.

Ottelun ratkaisuvaihe osui toiseen erään, jonka Venäjä voitti pistein 30–28 kuudennella eräpallolla. Muut erät se voitti 25–21 ja 25–22.

Venäjää kesästä 2019 valmentaneen Sammelvuon joukkue kohtaa torstain välierässä joko Brasilian tai Japanin. Mitalipelit ovat vuorossa lauantaina.

Ansiokkaan ja kansainvälisen pelaajauransa jälkeen Sammelvuo luotsasi Suomen lentopallomiehiä 2013–2019.