Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pelijätti Nintendon tulos putosi pandemiapelaamisen hiipuessa

Nintendo kertoi maaliskuussa päättyneen tulosvuoden aikana ennätyksellisistä tuloksista. Koronapandemian myötä lisääntynyt kotonaolo on siivittänyt peliyhtiöiden tulosta ympäri maailman. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Japanilaisen pelialan jättiläisen Nintendon tulos putosi edellisellä vuosineljänneksellä.

Yhtiön kertoi tehneensä huhti–kesäkuussa 92,7 miljardin jenin (714 miljoonan dollarin) tuloksen, mikä jäi vuotta aiemmasta vajaat 13 prosenttia. Pelikonsolien ja muun tekniikan myynti laski runsaan viidenneksen viime vuodesta ja myös ohjelmisto- eli pelimyynti laski 10 prosenttia.

Yhtiö kuitenkin piti koko vuoden tulosennusteensa ennallaan.

Nintendo kertoi maaliskuussa päättyneen tulosvuoden aikana ennätyksellisistä tuloksista. Koronapandemian myötä lisääntynyt kotonaolo on siivittänyt peliyhtiöiden tulosta ympäri maailman.

Ace Research Instituten analyytikko Hideki Yasuda arvioi uutistoimisto AFP:lle, että koronasulkujen edistämä pelibuumi on hiipumassa. Hänen mukaansa yhtiöllä on myöhemmin aikaa päivittää koko tulosvuotta koskeva ennusteensa.

Yasudan mukaan globaali puolijohdepula voi olla haaste Nintendolle monien suuryritysten tapaan.

Hän huomautti myös, että yhtiön konsolien suosio on usein ollut suurimmillaan kolmannen vuoden aikana julkaistusta, minkä jälkeen niiden myynti on alkanut hiipua. Yhtiön suosittu pelikonsoli Switch, jota voi käyttää sekä televisioon kytkettynä että akun varassa tien päällä, julkaistiin vuonna 2017.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut