Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tuberkuloosialtistus päiväkodissa Lahdessa – taudille altistunut kymmeniä lapsia ja työntekijöitä

Infektiolääkäri Marjo Vuorela Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä kertoo, että vain pieni osa tuberkuloosille altistuneista saa tartunnan. Arkistokuva. MARKUS HENTTONEN / LEHTIKUVA

STT

Lahtelaisessa Riihelän päiväkodissa on touko–kesäkuun aikana altistunut tuberkuloosille 31 lasta ja 11 työntekijää, kertoo Lahden kaupunki.

Kaikki tuberkuloosille altistuneet on kartoitettu, ja heihin on oltu yhteydessä. Altistuneet lapset tutkitaan Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Tarvittaessa lapsille voidaan aloittaa tuberkuloosin suojalääkehoito, tiedotteessa kerrotaan.

Infektiolääkäri Marjo Vuorela Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä kertoo, että vain pieni osa tuberkuloosille altistuneista saa tartunnan. Tartunnan saaneistakin vain harva sairastuu myöhemmän elämänsä aikana tuberkuloosiin.

Lahden kaupungin tiedotteessa todetaan, että tyypillisesti keuhkoinfektiona ilmenevä tuberkuloosi on lääkehoidolla parannettavissa oleva sairaus. Tuberkuloosi tarttuu ilman välityksellä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut