Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Autojen torvet raikuivat Helsingin ydinkeskustassa – mielenosoitukseen osallistui satoja autoja

Torviprotestilla vaadittiin autoilijoiden oikeudenmukaisempaa kohtelua. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Marja Juonala / STT

Sadat autoilijat huudattivat autonsa torvea Helsingin ydinkeskustassa lauantaina alkuiltapäivästä. Torviprotestilla vaadittiin autoilijoiden oikeudenmukaisempaa kohtelua.

Yli 60 000 kansalaisen allekirjoittama vetoomus luovutettiin päättäjille Eduskuntatalolla. Vetoomuksen otti vastaan kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.). Paikalla oli järjestäjien mukaan oppositiopuolueiden ja keskustan kansanedustajia. Vetoomuksessa vaaditaan muun muassa moottoriajoneuvojen hankinta- ja käyttökustannusten laskemista.

Stop autoilijoiden kuritukselle -kansanliike oli tyytyväinen mielenilmaukseen.

– Se sujui oikein loistavasti. Saatiin tehtyä se, mikä oli tarkoituskin ja asialle paljoa huomiota ja paljon ihmisiä paikalle, kertoo Leevi Ruotsalainen.

Ruotsalaisen mukaan protestissa oli mukana noin 530 ajoneuvoa ja osallistujia kaikkiaan yli tuhat.

Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että mielenilmaus sujui suhteellisen rauhallisesti. Poliisi arvioi mukana olleiden ajoneuvojen määräksi noin 460. Autoletka ruuhkautti parin tunnin ajan Mannerheimintien liikennettä, poliisi kertoo. Protestiin osallistuneet ajoneuvot lähtivät liikkeelle Mannerheimintien pohjoispäästä. Poliisi oli ohjaamassa liikennettä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut