Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Koreassa tuhansia ihmisiä evakuoitu rankkasateiden aiheuttamien tulvien alta

Pohjois-Koreassa tuhansia koteja on vaurioitunut ja noin 5 000 ihmistä evakuoitu rankkasateiden aiheuttamien tulvien vuoksi, kertoo maan valtiollinen uutiskanava KCTV.

KCTV:n kuvissa näkyy kattojaan myöten tulvavedessä olevia taloja sekä vaurioituneita siltoja. Myös viljelysmaat ovat kärsineet tuhoja, mikä on huolestuttavaa ruokapulasta jo entuudestaan kärsivässä maassa.

Viime kuussa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö ennusti, että Pohjois-Koreassa tullaan tänä vuonna kärsimään "ankarasta laihasta kaudesta", sillä ruokapula on noin 860 000 tonnia.

Lisäsateet voivat aiheuttaa suurempia vahinkoja jo vaurioituneessa maaperässä.

– Odotamme rankkasateita viikon puoliväliin saakka monissa maakunnissa, erityisesti itärannikolla, sanoi KCTV:lle puhunut Pohjois-Korean ilmatieteen laitoksen johtaja Ri Yong Nam uutistoimisto AFP:n mukaan.

Voimakkaat luonnonilmiöt ovat erityisen tuhoisia eristäytyneelle Pohjois-Korealle sen heikon infrastruktuurin vuoksi. Muun muassa metsäkato on tehnyt maasta haavoittuvaisemman tulville.

Viime kesänä sarja hirmumyrskyjä aiheutti tulvia, joiden alla niin ikään tuhoutui viljelysmaata ja tuhansia koteja.

Pohjois-Koreassa kärsittiin maanlaajuinen nälänhätä 1990-luvulla, mikä tappoi satojatuhansia ihmisiä.