Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaupan liitto ennakoi vähittäiskaupan kasvun hiipuvan vähitellen koronapandemiaa edeltävälle uralle

Kuluttajat käyttivät rahojaan viime vuonna erityisesti päivittäistavarakaupassa, kodintekniikassa, rautakaupassa ja puutarha-alan liikkeissä. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Vähittäiskauppa on hyötynyt koronakotoilusta, mutta Kaupan liitto arvioi kasvun hidastuvan vähitellen pandemiaa edeltävälle uralle. Liitto ennustaa vähittäiskaupan liikevaihdon määrän kasvavan tänä vuonna 3,5 prosenttia, jos uusia merkittäviä koronarajoituksia ei syksyllä enää määrätä.

Vuonna 2023 kasvu hidastuu ennusteen mukaan lähelle aikaisempaa 1,5 prosentin kasvu-uraa.

Viime vuonna toteutunut vähittäiskaupan liikevaihdon määrän vuosikasvu, 4,3 prosenttia, hipoi Kaupan liiton mukaan jo finanssikriisiä edeltäviä kasvulukuja.

Kuluttajat käyttivät rahojaan viime vuonna erityisesti päivittäistavarakaupassa, kodintekniikassa, rautakaupassa ja puutarha-alan liikkeissä. Myös huonekalujen, sisustus- ja taloustavaroiden ja urheiluvälineiden myynnissä loppuvuosi oli reippaan kasvun aikaa, Kaupan liitto kertoo tiedotteessaan.

Sen sijaan muun muassa vaatteiden ja jalkineiden, kirjakauppa-alan ja optisen alan liikevaihto kutistui reippaasti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut