Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uutuuskirja: Bull Mentula myöntää käyttäneensä dopingia – IS: "En kadu"

Jari "Bull" Mentula myöntää uutuuskirjassaan käyttäneensä urallaan dopingaineita. Käyttö alkoi miehen ollessa hieman alle 20-vuotias.
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan ja koko Suomen hyvin tuntema voimailukasvo Jari "Bull" Mentula myöntää kirjassa Härkävuosi – Jari "Bull" Mentulan tarina (WSOY) käyttäneensä doping-aineita harjoittelun vauhdittamiseksi. Kirjasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

– Tämä ei ole sunnuntaibodailua. En halua edetä kehonrakennuksessa niin pitkälle kuin pelkällä kaurapuurolla kenties voisi päästä, vaan tahdon olla paras, Mentula kuvailee ratkaisun taustoja kirjassaan.

Aineiden käyttö alkoi, kun Mentula oli alle 20-vuotias. Kirja kuvaa kaunistelematta myös ratkaisun seurauksia – vuonna 2019 mieheltä todettiin vaikea sydämen vajaatoiminta, johon lääkärit eivät löytäneet selitystä. Elinaikaa annettiin yhdestä kolmeen vuotta.

– Jos anaboliset steroidit, muut hormonit ja lääkkeet aiheuttivat sydämeni vasemman kammion paksuuntumisen ja pumppaustehon madaltumisen ja nyt uhkaavat henkeäni ollessani pienten lasten isä, niin kadunko sitä, että pistin tai nappailin suun kautta urheilussa kiellettyjä aineita lähes kaksikymmentä vuotta? Vastaus on, että en kadu.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut