Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Saksa lopettaa ilmaiset koronatestit – tarkoitus ohjata ihmiset rokottautumaan

Saksassa koronatestit ovat muuttumassa maksullisiksi lokakuussa. Ilmaisia testejä mainostava kyltti kuvattiin Berliinissä heinäkuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksassa koronatestit ovat muuttumassa maksullisiksi lokakuussa. Maan viranomaiset päättivät asiasta tiistaina.

Samaan aikaan maa edellyttää tietyillä alueilla esimerkiksi ravintoloihin, elokuvateattereihin ja kuntosaleille pääsemiseksi joko todistusta sairastetusta koronasta tai koronarokotustodistusta. Muutoin palvelujen käyttämiseen tarvitaan koronatesti. Aluekohtaiset vaatimukset pätevät, mikäli koronatilanne on tietyllä alueella riittävän paha.

Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi koronarokotuksista kieltäytyvät ihmiset joutuvat syksyllä maksamaan koronatestistä, mikäli aikovat käyttää palveluita.

Testien maksullisuuden tarkoituksena onkin ohjata ihmiset suojautumaan koronalta rokotuksin. Saksalaisista runsaat 60 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen. Rokotuksia ei olla määräämässä pakollisiksi, vaikka rokotekattavuus ei nousisi halutulle tasolle.

Saksassa on kuollut viruksen seurauksena runsaat 92 000 ihmistä. Maassa on runsaat 83 miljoonaa asukasta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut