Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Demokraatti: Vihreät ei innostu keskustan ehdotuksesta lopettaa MAL-sopimukset

Vihreitä edustava ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen arvioi, ettei lähtisi romuttamaan hyvin toimivaa työkalua. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Vihreät ei innostu keskustan ehdotuksesta lopettaa maankäyttöä, asumista ja liikennettä koskevat MAL-sopimukset, kertoo Demokraatti . Vihreitä edustava ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen arvioi, ettei lähtisi romuttamaan hyvin toimivaa työkalua.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko esitti maanantaina, että MAL-sopimuksista tulisi siirtyä kansallisiin ilmastosopimuksiin kuntien ja kaupunkien kanssa. Ne tehtäisiin valtion ja maakunnittain alueen kuntien kanssa, kun nyt MAL-sopimukset koskevat vain seitsemää suurinta kaupunkiseutua.

Mikkonen muistuttaa Demokraatissa, että MAL-sopimukset ovat nimenomaan kaupunkipolitiikan työkalu, jossa riittävä asuntotuotanto, sujuva julkinen liikenne ja ohjaus päästöjen vähentämiseen ovat tärkeitä tavoitteita.

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Eveliina Heinäluoma syytti puolestaan tiistaina tiedotteessaan, että keskusta on suuntaamassa "ryöstöretkille" suuriin kaupunkeihin. Hän muistutti, että MAL-sopimusten romuttaminen olisi hallitusohjelman vastaista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut