Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keskisuomalainen suunnittelee sanomalehtipainon sulkemista Pieksämäellä

Keskisuomalainen-konsernilla on yhteensä viisi sanomalehtipainoa. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Keskisuomalainen -konserni aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa sanomalehtipainon sulkemiseen Pieksämäellä.

Konserni tavoittelee uudelleenjärjestelyllä noin puolen miljoonan euron tehostamishyötyjä, jotka toteutuisivat täysmääräisesti ensi vuonna. Mahdolliset osa-aikaistamiset ja irtisanomiset koskevat arviolta enintään 16:ta henkilöä.

– Neuvotteluissa tutkitaan mahdollisuuksia tehdä rakenteellisia muutoksia ja uudelleenjärjestelyjä, joiden tavoitteena on sanomalehtipainamisen kilpailukyvyn parantaminen ja toiminnan tehostaminen, Keskisuomalainen kertoo tiedotteessaan.

Neuvottelut tapahtuvat yhtiön Lehtisepät -tytäryhtiössä.

Keskisuomalainen-konsernilla on yhteensä viisi sanomalehtipainoa, jotka sijaitsevat Pieksämäen ohella Jyväskylässä, Tuusulassa, Lahdessa ja Kouvolassa.

Lehtisepät toteutti viime vuoden lopulla yt-neuvottelut Jyväskylän painossa. Yhtiö kertoi tuolloin osa-aikaistamisten ja irtisanomisten koskevan enintään 15 henkilötyövuotta, minkä lisäksi määräaikaisia työsuhteita päättyi. Kyseisillä toimilla tavoiteltiin 700 000 euron hyötyjä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut