Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yli 50 suurta ja keskisuurta yritystä haki korvauksia koronasulkemisista

Suurten ja keskisuurten yritysten sulkemiskorvauksen hakuaika on päättynyt. Valtiokonttorin mukaan hakemuksia tuli määräajan puitteissa yhteensä 54 kappaletta. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Suurten ja keskisuurten yritysten sulkemiskorvauksen hakuaika on päättynyt. Valtiokonttorin mukaan hakemuksia tuli määräajan puitteissa yhteensä 54 kappaletta. Hakemuksista 41 on konsernina tehtyjä ja 13 yrityksenä tehtyjä hakemuksia.

Valtiokonttori arvioi, että sulkemiset koronan vuoksi ovat aiheuttaneet yrityksille suuria, jopa miljoonaluokan tappioita. Hotelli- ja ravintolatoiminta on merkittävässä roolissa korvauksia hakeneiden yritysten joukossa.

Keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvaus on tarkoitettu yrityksille tai konserneille, joiden työntekijämäärä on vähintään 50 työntekijää.

Yritys tai konserni voi saada sulkemiskorvausta, jos sen toimitilat suljettiin tilapäisesti asiakkailta lain määräyksellä tai viranomaisen päätöksellä maalis–huhtikuussa. Edellytyksenä on, että niiden liikevaihto laski yli 30 prosenttia verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon.

Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja.

Keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvauksella voidaan korvata 70 prosenttia sulkemiskauden tappiosta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut