Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apple haluaa ottaa käyttöön lastensuojelullisia työkaluja – tietoturva-asiantuntijat pelkäävät väärinkäyttöä

Teknologiajätti Apple puolustaa uusia teknisiä ominaisuuksia, jotka tunnistavat kuvia lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yrityksen pilvipalveluissa ja viestialustoilla. Viime viikolla Apple esitteli kaksi ominaisuutta, jotka olisi tarkoitus ottaa käyttöön Yhdysvalloissa.

Applen ohjelmistopäällikkö Craig Federighin mukaan uudet työkalut eivät tee Applen järjestelmistä vähemmän turvallisia tai luottamuksellisia.

– Halusimme kyetä havaitsemaan tällaisia kuvia pilvipalvelussa katsomatta ihmisten valokuvia, hän sanoo ja lisää, että yrityksen tapa tunnistaa kuvia on huomattavasti yksityisempää kuin mikään, mitä tällä alueella on tehty aikaisemmin.

Tietoturva-asiantuntijat ovat silti epäilevällä kannalla. Heidän mukaansa työkaluja voitaisiin mahdollisesti väärinkäyttää ihmisten laajamittaiseen tarkkailuun. Toisia huolettaa myös, että hakkerit ja hallitukset saattaisivat hyödyntää työkalua omiin tarkoituksiinsa.

Yli 7 700 ihmistä, muun muassa Edward Snowden, on allekirjoittanut vetoomuksen, ettei Apple ottaisi uusia työkaluja käyttöön.