Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaksi suomalaista ehdolla Ars Fennica -kuvataidepalkinnon saajiksi

Ars Fennican saajiksi ovat ehdolla Viggo Wallensköld (vas.), Jesper Just, Magnus Wallin, Anne-Karin Furunes ja Eija-Liisa Ahtila (oik.). SARI GUSTAFSSON / LEHTIKUVA

STT

Kaksi suomalaista on ehdolla Ars Fennica -kuvataidepalkinnon saajiksi. Ehdokkaat julkistettiin Hämeenlinnan Raatihuoneella.

Eija-Liisa Ahtila ja Viggo Wallensköld kahtena suomalaisena ehdokkaana viiden kuvataiteilijan joukossa. Muut ehdokkaat ovat Anne-Karin Furunes Norjasta, Jesper Just Tanskasta ja Magnus Wallin Ruotsista.

Palkinnon myöntävä Kuvataidesäätiö perustettiin vuonna 1990 edistämään suomalaista kuvataidetta ja avaamaan sille kansainvälisiä yhteyksiä. Palkinto jaetaan tänä vuonna 26. kerran ja sen arvo on tällä kertaa 50 000 euroa.

Kansainvälinen asiantuntija valitsee ehdokkaiden joukosta voittajan, joka julkistetaan helmikuussa 2022. Yleisö voi myös äänestää omaa suosikkiaan ehdokasnäyttelyssä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut