Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asemiehet surmasivat 37 siviiliä Nigerissä – tämän vuoden aikana jo satoja on kuollut hyökkäyksissä

Väkivallan piinaamassa läntisessä Nigerissä on tapahtunut alkuviikosta jälleen uusi siviileihin kohdistunut joukkosurma, jossa aseistetut miehet tappoivat 37 ihmistä. Paikallisen viranomaisen mukaan moottoripyörillä liikkuneet hyökkääjät iskivät Darey-Dayen kylään Tillaberin alueella maanantaina iltapäivällä.

Uhrien joukossa on neljä naista ja 13 lasta. Asemiehet hyökkäsivät ihmisten ollessa töissä pelloilla.

Hallituksen mukaan hyökkääjät olivat maan ulkopuolelta saapuneita terroristeja, jotka palasivat rajan toiselle puolelle hyökkäyksen jälkeen.

Länsi-Afrikan sisämaavaltion läntisellä rajaseudulla yli 450 ihmistä on kuollut tämän vuoden aikana jihadistien hyökkäyksissä.

Uusi hyökkäys oli Tillaberin viides viiden kuukauden sisällä. Samaan kylään oli jo hyökätty maaliskuussa, jolloin epäiltyjen jihadistien iskuissa kuoli 66 ihmistä.

Väkivaltaisuudet levinneet naapurimaasta

Saharan eteläpuolisen Länsi-Afrikan Sahelin alueen jihadistikapina on jatkunut jo yhdeksän vuotta. Väkivaltaisuudet alkoivat alun perin Malissa, mutta levisivät sittemmin myös naapurimaiden Nigerin ja Burkina Fason alueille.

Näiden kolmen valtion rajaseutu on pahamaineista ja tunnetaan nopeasti liikkuvien jihadistien iskuista siviilikohteisiin. Alueen jihadistiryhmillä on yhteyksiä sekä al-Qaidaan että Isisiin.

YK:n inhimillisen kehityksen indeksin mukaan Niger on maailman köyhin maa. Kymmenettuhannet ihmiset ovat paenneet väkivaltaisuuksia.