Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuorimpana naisena maailmanympärilentoa yrittävä Zara Rutherford lähti matkaan Belgiasta

Suunniteltu matkareitti kulkee yhteensä 52:n eri valtion kautta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Vasta 19-vuotias Zara Rutherford nousi keskiviikkona Belgiasta ultrakevyellä koneellaan poikkeukselliselle lentomatkalle. Belgialais-brittiläinen Rutherford pyrkii jäämään historiaan maailman nuorimpana naisena, joka on lentänyt yksin maapallon ympäri.

Matkan ensimmäinen etappi oli lyhyt pyrähdys kotikaupungista Kortrijkistä Englannin kanaalin yli Britanniaan. Myöhemmin matkalla on edessä huomattavasti vaativampia lentoja muun muassa Atlantin yli Yhdysvaltoihin sekä Siperian halki Mongoliaan.

Rutherfordin mukana ei ole toista lentokonetta tukena, mutta ylilento- ja laskeutumisluvat on selvitetty tarkkaan jo etukäteen.

Ennätysyrityksen kotisivulta löytyvän lentosuunnitelman mukaan Rutherford käy kaikkiaan 52 maassa. Takaisin Belgiaan hänen on määrä laskeutua 4. marraskuuta.

Nuoresta iästään huolimatta Rutherfordilla on ollut jo pitkään lentolupakirja. Hänen molemmat vanhempansa ovat myös lentäjiä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut